Participeren

Omdat participeren belangrijk is

“Samen school maken” is belangrijk. Via overleg en positieve inbreng kunnen directie, leerkrachten, ouders en leerlingen een aangename en veilige schoolomgeving opbouwen.

Ouders kunnen en mogen mee-werken aan het opvoedings- en onderwijsgebeuren in de school. Een helpende hand is altijd welkom.

Ouders in de klas

Om de betrokkenheid van de ouders bij de school te verhogen, komen ouders soms helpen in de klas. Ouders doen mee als leesouder, als knutselouder, als gastlesgever (bijvoorbeeld om hun beroep toe te lichten), als uitstapbegeleider,… Zo leren ouders elkaar én de school beter kennen.

Ouderraad

Als ouder ben je vast geïnteresseerd in de werking van de school en alles wat hiermee te maken heeft. Misschien heb je ook ideeën of vragen voor de school?
De ouderraad helpt je hierbij. Via de ouderraad kom je veel te weten over de school en kan je ook je mening geven over de werking van de school. Je kan ook meehelpen in een aantal projecten of werkgroepen.

Blijf je graag op de hoogte?

Krijg je graag de uitnodiging of het verslag van de ouderraad? Wil je af en toe wat meer informatie over de school of de ouderraad? Mail dan naar zevensprong.ouderraad@cksa.be. Je mag ook een briefje meegeven aan de juf of meester als je deze informatie liever op papier krijgt.

Heb je puntjes voor op de agenda van de ouderraad, mail ze ons!

Iedereen is altijd welkom op de ouderraad. Je hoeft er echt niet elke keer bij te zijn.

We komen samen op school (ingang gele poort Helmstraat). De ouderraad komt bijeen in de leraarskamer (links de trapjes af in het eerste gebouw)

We starten om 20u en ronden af rond 22u. Nakaarten doen we vaak nog in een cafeetje in de buurt…

Heel concreet

We zoeken nog helpende handen voor:

  • Werkgroep Ontbijt: Deze werkgroep verzorgt het jaarlijkse Zevensprong-ontbijt in oktober. We vergaderen twee keer vooraf. We zoeken vooral helpers voor op de dag zelf: iets lekkers klaarmaken voor het ontbijt, de gasten ontvangen, een zaal opstellen en opruimen of zingend bij de afwas staan.
  • Werkgroep Lentefeest: Op het jaarlijkse lentefeest zetten directie, leerkrachten, leerlingen en ouders hun beste beentje voor. Op die dag zijn er allerlei helpers nodig. Geef een seintje als je graag één zaterdag op het jaar barman of -vrouw bent, pannenkoeken de lucht inzwiert, een visjeskraam of koffiebar openhoudt, of gewoon wil inspringen waar nog hulp nodig is… We hebben ook altijd nood aan handige Harry’s en Henriëtta’s voor het opstellen en de afbraak van de kraampjes.
  • Werkgroep Diversiteit: De Zevensprong is een multiculturele internationale gemeenschap en wil daar graag aandacht aan besteden. Vergader je liever eens op een namiddag bij een kopje thee en een koekje, dan is dit vast iets voor jou!
  • Werkgroep Communicatie: Werkgroep Ecospeelplaats: Onze school werkt aan een Ecospeelplaats. Ouders die daar zin in hebben, kunnen meedoen aan een Eco-klusdag op zaterdag.

Doe je ook graag mee? Eén keer of vaker, alle helpende handen en alle talenten zijn welkom!
Schrijf je in op de mailinglijst. Spreek gerust iemand van de ouderraad aan de schoolpoort aan.

Met eigen “blik op talent” laten we zien dat ook de ouders dit jaar “samen knap” zijn!