Feest op school

Omdat school ook steeds een beetje feesten is

De Zevensprongers  houden van samen feesten en genieten!

Doorheen het jaar hebben we allerlei feestelijke momenten. Hier vind je de belangrijkste.

Carnaval

Met de kleuters en de kinderen van de eerste graad vieren we – de laatste woensdag voor de krokusvakantie – carnaval. Het is een echt kinderfeest, met allerlei gekke verschijningen én de traditionele pannenkoeken, gebakken door de ouders.

Lentefeest

Hét schoolfeest van de Zevensprong! Elke jaar in mei staat de hele school op stelten, want dan organiseert iedereen wel iets, in functie van het jaarthema. Het ene jaar gaat het om een voorstelling door de kinderen van de kleuter- en lagere school; het andere jaar wordt een ander “concept” uitgewerkt – een zoektocht doorheen de school, een bezoek aan de droomfabriek enz. Elke keer opnieuw is dit een echte “feest”-dag dankzij de talrijke kraampjes waar ouders en leerkrachten hun lekkerste hapjes en drankjes serveren.

Wist je trouwens dat de opbrengst van het Lentefeest naar welbepaalde projecten gaat? Zo konden we al de speeltuin uitbouwen, een glijbaan aankopen…  Ook zo ‘maken’ we dus samen de school!

Sinterklaasfeest

Begin december komt de Sint naar de kleuter- en lagere school. Elk jaar verzint de goedheiligman iets nieuws om de kinderen te verrassen: hij neemt zijn intrek op de schoolzolder, komt met de caravan, bakt speculaas met de kinderen of komt met een heuse koets met paarden, waar iedereen dan een ritje in mag maken!

Kerstmarkt

Om de twee jaar wordt korte tijd voor Kerstmis een gezellige kerstmarkt georganiseerd op school. De kerstmarkt wordt afgesloten door een lichtjestocht door de buurt, waarin alle kinderen kunnen meelopen. Kerstmis – het feest van het licht!

Zevensprongontbijt

Ieder najaar wordt er op een zaterdagochtend een overheerlijk ontbijt georganiseerd voor leerlingen, ouders en buurtbewoners. Er is een uitgebreid buffet met heerlijke hapjes en voor de kinderen wordt er leuke animatie georganiseerd. Een ideaal moment om de andere ouders van de school te leren kennen en eens uitgebreid bij te praten!

Verjaardagen

Verjaardagen worden gevierd op de klas-eigen manier (een kroon, een taart, plaatsnemen op de troon…). In de lagere school worden de voorbije verjaardagen bovendien iedere maand gezamenlijk gevierd en krijgt elk kind een kleine attentie.

Communiefeest

Het communiefeest wordt georganiseerd in samenwerking met de verschillende parochiegemeenschappen, en elk kind dat zijn of haar communie viert, ontvangt een attentie van de school.

Eindejaarsreceptie voor de oudste kleuters en zesde klassers.

De overgang van de kleuterschool naar de lagere school is een grote gebeurtenis. Om de kleutertijd feestelijk af te sluiten organiseren we daarom een echte receptie voor onze “afstuderende” kleuters en hun ouders.

Het afsluiten van het zesde leerjaar is natuurlijk een heel bijzonder moment. Na de vakantie wacht tenslotte de grote stap naar het middelbaar! We nemen vol trots afscheid van onze oudste leerlingen op een feestelijke zesdeklasreceptie voor de leerlingen en hun ouders.

Picknick op school

De zomer komt eraan! Om het goede weer en de aankomende zomervakantie te vieren, organiseren we in de laatste schoolmaand een gezellige picknick-lunch op de speelplaats voor onze leerlingen.